Het belangrijkste
in communicatie
is te horen
wat er niet
wordt gezegd.

Freelance

Saens neemt regelmatig opdrachten aan op detacheringsbasis. Dit kan op strategisch en creatief niveau, alsmede op het gebied van project-management. Of de aanleiding nu een vervanging tijdens de uitval als gevolg van zwangerschapsverlof of ziekte is, een tijdelijke piek in de werkdruk of een uitdagende deadline waar aanvullende denkkracht en uitvoering gevraagd is. Door mijn flexibiliteit kan ik binnen korte tijd een betekenisvolle rol spelen.

Verandertrajecten

Ik ben goed inzetbaar bij verandertrajecten en fusies waar communicatie en verbinding essentieel zijn. Ik heb het vermogen om snel tot de kern van de uitdaging te komen waardoor de samenwerking tussen partijen effectiever en efficiënter verloopt. Dankzij mijn inzet hebben de organisaties waar ik voor werk(te) een meer gestroomlijnde communicatie en dus ook resultaat geboekt.

Mijn bijdragen zijn divers geweest: strategisch communicatie advies, operationele werkzaamheden, proces optimalisatie, coaching en training. Mijn aanpak is pragmatisch en kan ingezet worden op zowel strategisch als operationeel niveau en bovendien snel schakelen tussen deze twee disciplines.

Daarnaast heb ik brede ervaring in het aansturen van teams met zowel starters als professionals. Een goede en plezierige samenwerking staat centraal. Collega’s in hun kracht zetten en een team samenstellen zodat alle competenties ook aanwezig zijn, doe ik met plezier en met resultaat.

“Met mijn scherpe analytische kwaliteiten en goed strategisch denkvermogen kan ik altijd de juiste beweegreden vinden voor de dingen die ik wil doen. Wanneer ik de leiding heb over een project, brengt ik mijn visie in en weet ik het team te inspireren en mijn visie overtuigend te communiceren. Mijn persoonlijke houding en uitstraling inclusief een talent om goed te communiceren helpen hierbij. Ik blijf alert op veranderende omstandigheden en zal blijven handelen om goede resultaten te waarborgen. Hierbij zal ik niet schromen om aanwijzingen of instructies aan teamleden te geven. Tot slot heb ik een groot aanpassingsvermogen en kan daardoor in verschillende rollen uitstekend functioneren”.